Redovni servisi viljuškara i popravka viljuškara

Propisno servisirani i održavani viljuskari i oprema traju duže, posao obavlja bolje i manje je verovatno da će imati neočekivane zastoje. Zato je naš fokus na preventivnom održavanju, što znači da će nakon prave defektaze problema koje su uradili serviseri možemo popraviti greške pre nego što postanu problem. Manje zastoja za vas štedi novac i vreme. Naši serviseri su potpuno opremljeni i obučeni da u svakom trenutku na licu mesta urade pravu defektazu stanja vaseg viljuskara. Vodjenjem pratece dokumentaciju u vidu servisnih knjizica u koje se upisuju radni sati posle svakog servisa komitent ima uvid u stanje svog viljuskara.

Servis viljuskara ~ orginalni delovi duži vek

Preventivnim odrzavanjem masine koje podrazumeva obavljanje redovnih malih i velikih servisa viljuskara koji se odradjuju standardno posle odradjenih radnih sati koji su propisani od strane proizvodjaca. Delovi koji se menjaju kao i filteri i ulje moraju biti u kvalitetu po standardima koje je propisao proizvodjac. Preventivno odrazavanje je veoma bitno iz aspekta sigurnosti na radu to se posebno odnosi na postojecu ispravnost signalizacije, upravljackog sistema i kocionog sistema viljuskara. Servisiranje viljuskara i tehničko održavanje se sprovodi na mesečnom, tromesečnom, polugodišnjem i godišnjem nivou.

Preventivno tehničko održavanje – servis viljuskara

Većina proizvođača preporučuje da se u sklopu preventivnog tehničkog održavanja i servisiranja viljuskara vrše provere na svakih 8 radnih sati i provere na 40 radnih sati. Provere na svakih 8 sati, odnosno na kraju svake radne smene su: – provera isticanja elektrolita, hidrauličnog ulja i slično – provera spoljašnjeg izgleda Nedeljni tehnički pregled, nakon 40 sati rada: – provera i čišćenje vazdušnog filtera – provera zategnutosti remena ventilatora – provera vertikalne osovine i viljuški – provera zategnutosti lanca za podizanje Ove preglede možete vršiti sami, a za redovan servis viljuskara obratite se našem stručnom timu.

Mali servis

Mali servisi promena potrošnih delova u vremenskim intervalima

Veliki servis

Veliki redovni servisi vaših viljuškara u periodima po preporuci proizvođača

Otklanjanje kvarova

Brze intervencije i otklanjanje kvarova na Vašim viljuškarima

Delovi iz prve ruke

Imamo orginalne delove po povoljim cenama – direktna nabavka

Važnost redovnog održavanja viljuškara

Viljuškari zahtevaju redovno održavanje i servis svakih 200-250 radnih sati ili svakih 6 nedelja. Pre upotrebe na gradilištu, viljuškar treba svakodnevno proći pregled. Održavanje viljuškara ne samo što ga održava u ispravnom stanju, već i pomaže u sprečavanju sigurnosnih rizika.

Zašto je održavanje viljuškara toliko važno?

  • Pravila i sigurnost: Zaštitu zdravlja i bezbednost na radu  zahteva održavanje  viljuškara da sve bude kako treba.
  • Širok pojam održavanja: Održavanje viljuškara obuhvata rutinsko čišćenje, proveru sigurnosnih elemenata i zamenu oštećenih delova. Praćenjem održavanja, organizacije mogu maksimizirati profit i minimizirati potencijalne sigurnosne rizike.

Prednosti redovnog održavanja viljuškara:

  • Povećana sigurnost: Nesreće sa viljuškarima i industrijskim vozilima prouzrokuju povrede. Preventivno održavanje može pomoći vašem timu da izbegne nepotrebne opasnosti.
  • Povećana produktivnost: Kada mašina često iskoči iz pogona, produktivnost celog tima trpi. S druge strane, ispravan viljuškar će i dalje moći da prevozi terete i omogući profit.
  • Produženi životni vek: Redovno održavanje pomaže timu da uoči probleme pre nego što se oni pojave. Štede se tako sredstva koja bi se kasnije potrošila na skuplje popravke, a ujedno se maksimizira i životni vek viljuškara.
  • Viša tržišna vrednost: Dobro održavan viljuškar pri prodaji će imati veću vrednost od onog koji nije održavan.

Zaključak:

Redovno održavanje viljuškara je ključno za sigurnost radnika, produktivnost i dugotrajno delovanje mašina. Ulaganje u redovno održavanje je zapravo ušteda na dući vremenski period.

Scroll to Top
060 72 72 065