toskovi-za-viljuskare

Tockovi za viljuskare

Točkovi za viljuškare se prave od raznih materijala u zavisnosti od podloge na kojoj se koriste, obima posla koji obavljaju, da li se koriste u prehrambenoj industriji ili specifičnim sredinama gde zavisi i nivo buke koji prave tako da se koriste razni materijali za njihovu izradu.
Uglavnom se proizvode od pvc plastike, gume, poliuretana specijalnih guma koje ne ostavljaju tragove tzv. no marking.
U prehrambenoj, medicinskoj i farmaceutskoj industriji se koriste najkvalitetniji materijali koji su bele boje (no marking) koja je obavezna za točkove koji se koriste na viljuškarima pošto za te objekte važi Haccp standard.

Poliuretanski točkovi za viljuskare dizanirani su isključivo za unutrašnje korišćenje u skladištima. Njihova nosivost je znatno veća u odnosu na ostale tipove guma. To je naročito korisno kod električnih viljuskara zbog njihove dodatne težine od baterija.

Gume za viljuskare

Lager guma pneumatskih i punih je na raspolaganju sa rokom isporuke od 24 sata.
Lager pokriva gume za rad u jednoj, dve ili tri smene, pneumatske su u full setu.

Postoji veliki broj različitih tipova guma za viljuskare. Najviše se koriste pune gume, pneumatske gume i poliuretanski točkovi. Namena i mesto korišćenja viljuskara će uticati na izbor guma. Pravilan izbor pneumatika imaće uticaj na performanse viljuskara i bezbednost njegovog rada. Pune gume za viljuskare su pogodne za unutrašnju primenu, ali i za industrijsku primenu na otvorenom. One nisu izložene pucanju i bušenju kao pneumatske, ali zato ne pružaju amortizujući efekat, pa se ne mogu primenjivati sa teškim teretima.

Kontaktirajte se da vam pomognemo u izboru guma za vaš viljuškar.

gume-za-viljuskare
Scroll to Top
060 72 72 065